Bezienswaardigheden

 

Hier kan je niet naast zien, het machtige massief van de Heilige Berg ‘le Canigou’ 2784 meter hoog. De autochtonen “les Catalans” (jawel we zitten hier in Frans Catalonië), beweren dat het ijzergehalte in deze berg het hoogst is van heel Europa. We vinden op zijn flanken dan ook tal van oude ijzermijnen, gieterijen en smederijen. We kunnen de Canigou beklimmen, befietsen, bevliegen, ….  

Het dichtst bij gelegen stadje is Ceret met zijn museum van moderne kunsten, een zaterdaagse markt en gezellige straatjes met café’s en restaurantjes. Jaarlijks is er gedurende het tweede weekend van juli feria, stierenfeest! Tijdens de zomerperiode zijn er in Ceret  verschillende typische catalaanse festiviteiten.

De Middellandse Zee ligt op 35 minuten rijden van Mas d’en Bacou. Er zijn aangename stranden en je kan er diverse watersporten beoefenen. Talrijke pittoreske vissersdorpen zijn het bezoeken waard, denk aan het meest bekende Collioure.

Of je verkiest de Catharenstreek te verkennen met zijn beroemde burchten rond Carcassonne, ook dat ligt binnen de mogelijkheden.

Of wil je een uitstap naar Spanje? 

    Dan kan je naar Figueras met Dali museum en markten, op 45 minuten ben je er.

    Of naar de Gaudi stad Barcelona. twee uur rijden van bij ons.

        Of naar Bisbal, gekend om zijn potterieën.

                Of…

Mogelijkheden te over.  Hiervoor beschikken wij over een uitgebreide infomap en geven graag tips voor trips!

 

 

 

Algemeen

Gîtes

Camping à la ferme

Bezienswaardigheden

Jaaractiviteiten

Reisroutes

Prijzen

<< Mas d'en Bacou